НОВИНИ

С фалстарт започна изборната сутрин в секция в Пловдив - две машини блокираха

bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 14.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Изборната сутрин започна с фалстарт в една секция в Пловдив - там блокираха и двете машини едновременно и се наложи хората да чакат с часове решение от ЦИК - дали вотът може да продължи само на хартия.

От Районната избирателна комисия определят възникналите до момента проблеми с вота в Пловдив като "несъществени". Гласуването в 63 секция в район Тракия спря напълно за два часа. Там се развалиха и двете налични машини - едната рано сутринта, а другата след като на нея гласуваха 25 души. Намесата на техник се оказа неуспешна.

"Вчера инсталирахме машините, работиха си и нямаше проблем, но сутринта при пускане едната от тях даде грешка, после се оправи. Пробва един човек да гласува на нея, но пак даде грешка и я спряхме. Другата машина си работеше през цялото време, нямаше никакви проблеми, но явно пак има някакъв софтуерен проблем, който спира самата машина да работи и не иска да тръгне", обясни Едмонд Цер, секретар на 63 СИК.

Междувременно част от гласоподавателите изразиха своето недоволството си от създалата се ситуация.

Кратка суматоха настъпи и в училище "Пейо Яворов", където заради няколко включени печки инсталацията не е издържала за кратко и бушоните са паднали в училището. Това е довело до спиране на тока, но според РИК не е имало блокиране на самите машини, защото те са работили на батерии.

Репортер: Деница Тарньова

ВСИЧКО ЗА ВОТА - КАК ГЛАСУВАХА ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧИ В СЕКЦИИТЕ, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо 30 души гласуваха с придружител в бургаско село
Защо 30 души гласуваха с придружител в бургаско село
Милена Тодорова за БНТ: Надявам се на още по-добри резултати през този сезон
Милена Тодорова за БНТ: Надявам се на още по-добри резултати през този сезон