НОВИНИ

Съдът в Сливен остави в ареста трима мъже, отглеждали и разпространявали марихуана

гдбоп неутрализира организирана престъпна група отглеждала марихуана
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 13.10.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Сливен наложи мярка "задържане под стража" на трима мъже, обвинени в съучастие в отглеждане, държане и разпространение на марихуана.

Акцията на ГДБОП по задържането им е проведена в Нова Загора и селата Стоил войвода и Събрано, като на място са открити наркооранжерия и подготвена за продажба изсушена марихуана. Откритите наркотици са на стойност над 168 хиляди лева.

"По време на операцията не споменахме, че са иззети над 340 килограма, като готови за разпространение около 15 килограма", поясни главен инспектор Слав Добрев от сливенската полиция.

В наркооранжерията полицията открива 177 стръка от наркотичното растение. Наркотиците са били подготвени за продажба на вътрешния пазар. Полицията е следила групата от началото на годината, като е имало и информация за тях от предходен период.

Единият от задържаните е осъждан четири пъти – за държане и разпространение на наркотици, шофиране след употреба на наркотици, дори е лежал и в затвора в Бургас. Той е сочен за организатор на групата.

"През 2022 година е изтърпял девет месеца лишаване от свобода по тези предходни осъждания. Въпреки това лицето е продължило да се занимава с производство, отглеждане и разпространение на наркотични вещества", каза прокурор Ваня Белева, говорител на Окръжен съд - Сливен.

Автор: Иван Янев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съпругата на пернишкия прокурор смятала, че това е нормален битов конфликт
Съпругата на пернишкия прокурор смятала, че това е нормален битов конфликт
ГДБОП с благотворителен турнир в помощ на деца на загинали полицаи (Снимки)
ГДБОП с благотворителен турнир в помощ на деца на загинали полицаи (Снимки)