НОВИНИ

Съдбовното решение на Байдън повлия като свеж въздух в редиците на демократите

bnt avatar logo
от БНТ
06:45, 22.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
По света
Слушай новината

След като се видя накъде отиват нещата - видя се, че Байдън няма да може да се справи с още един мандат и се видя тежестта, която този човек с годините и ментално не може да поеме, съдбовното му решение повлиява като свеж въздух в редиците на демократите. Това коментира кореспондентът на БНТ в Чикаго Симеон Гаспаров.

"От момента, в който се разбра, че Байдън няма да участва в изборите, водещите медии в САЩ коментират, че нищо още не знае. Безсънни нощи се очертават и за републиканците, и за демократите. Фактор за оттеглянето на Байдън беше и спирането на парите от големите донори. Ето и възможните сценарии оттук натакък. Ще започнат блиц срещи с избиратели и с евентуални кандидати за поста. Очакват се да се включат в дебатите Опра Уинфри, Мишел Обама. Смятат дори да поканят певицата Тейлър Суифт. Подготвят се нови делегати, които да решат как да гласуват на предстоящия конгрес на демократите, който ще бъде в Чикаго и започва на 19 август. Общо делегатите са 4700, от които 3900 вече бяха дали гласа си за Джо Байдън. Сега те не се знае как ще гласуват. На Камала Харис й трябват 2500 делегатски гласа. Но ако не ги събере 700-те така наречени "суперделегати" ще решат кой ще е кандидатът за президент на Демократическата партия", каза Симеон Гаспаров.

Той припомни, че Камала Харис беше много добре позната като сенатор отвъд океана.

"В момента, в който стана вицепрезидент, първата вицепрезидент жена и чернокожа, нейната популярност изчезна, защото не се появяваше във вътрешния живот. Разбира се участваще в срещи, именно тя говори с вдовицата на Навални - Юлия, поддържаше връзка с партньорите от НАТО, Украйна, Зеленски, но това, което се знае за нея, е че баща й е чернокож, майка й е индийка, съпругът й е бял еврейн. Тя е била прокурор и е вкарвала големи престъпници в затворите. Но не се знае дали обикновените хора ще застанат зад нея."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критична остава ситуацията с пожара на българо-гръцката граница
Критична остава ситуацията с пожара на българо-гръцката граница
Спортни новини 22.07.2024 г., 06:30 ч.
Спортни новини 22.07.2024 г., 06:30 ч.