НОВИНИ

Само три протокола не са обработени от РИК в Бургас

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
07:43, 28.10.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Пълната през нощта зала "Арена Бургас" вече е почти празна. Това е така, защото останаха само три протокола преди да бъдат обработени всички на 100%.

"Нощта не беше много лесна за Районната избирателна комисия в Бургас, за преброителите от "Информационно обслужване", но се справихме. Смея да твърдят, че този път секционните комисии се справиха с секционните протоколи далеч по-добре в сравнение с предишните избори. Грешките са породени от технически проблеми с машините, които генерираха празни разписки или генерираха разписки, в които има известен печат, но липсва вот на избирателя. Това води до основателно съмнение от секционните комисии по какъв начин да подведат самия вот на избирателя, тъй като финалната разписка на машината ще отрази, че на машината са гласували определен брой избиратели, а действителните гласове, които се намират в урната, ще бъдат по-малко в сравнение с хората, гласували на машината", каза Георги Михов, заместник-председател на РИК - Бургас.

Основните сигнали в изборния ден бяха свързани с поставени агитационни материали в близост до секции, разположени на места, които не са определени от кметовете на населени места. От РИК са реагирали незабавно и са разпоредили премахването на такива агитационни материали.

Очаква се да пристигнат и документите от секцията в Малко Търново, която е забравила част от тях в принтера, за да може да приключи обработката на протоколите на 100%.

Вижте още в прякото включване на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При 100% обработени протоколи в Пловдив първи са ГЕРБ-СДС
При 100% обработени протоколи в Пловдив първи са ГЕРБ-СДС
Фиорентина разгроми Рома в Серия А
Фиорентина разгроми Рома в Серия А