НОВИНИ

Само за 2 седмици: 26 000 нарушения е отчела камерата на бул. "Сливница", където загинаха Ани и Явор

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:25, 11.06.2023
5649
Чете се за: 02:00 мин.
Общество
Снимка: БТА
Слушай новината

26 000 нарушения за две седмици е отчела контролната камера на столичния булевард "Сливница". Тя беше поставена след фаталната катастрофа, отнела живота на Ани и Явор.

Вече 35-и ден жители на района и близки на загинали в катастрофи протестират на мястото на инцидента. Според тях не се взимат реални мерки за войната по пътищата. Затова и днес бул. "Сливница" е блокиран.

Най-високата отчетена скорост е 167 км/ч, при ограничение от 50 км/ч. Хората са категорични, че протестите им ще продължат, докато не видят реални мерки на пътя.

От инициативния комитет настояват за среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, за да му представят тяхната програма и идеите си за ограничаване на войната по пътищата:

- Това е плод на високо изграденото чувство на безнаказаност у хората, незачитане на човешкия живот и затова сме тук, за да продължим с нашата непримиримост и хората да си дадат сметка, че тези безумия по пътищата трябва да спрат.

- От името на инициативния комитет искам да призовем новия министър на вътрешните работи за среща. Ние ще отправим чрез парламентарния контрол и чрез депутати въпроси и питания във връзка с пътната обстановка и мерките, които ще бъдат предприети. Бихме искали да проведем среща и с него относно оперативната работа на полицаите - как тя може да се оптимизира. Ние сме насреща с идеи и помощ.

Вижте повече в прякото включване на Карина Караньотова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителни валежи днес и утре
Значителни валежи днес и утре
Джак Грийлиш: Играх ужасно, но не ми пука
Джак Грийлиш: Играх ужасно, но не ми пука