НОВИНИ

Трагедия на 1 юни: Самотна майка уби дъщеря си в Пловдивско

Детето днес трябвало да вземе свидетелство за завършен първи клас

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 01.06.2022 (обновена)
24980
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

В Деня на детето ужасна трагедия разтърси пловдивското село Желязно. Самотна майка уби с нож 8-годишната си дъщеричка, след което прободе и себе си. Нещастието е станало тази сутрин, без никакви предварителни знаци, че в семейството има проблеми.

30-годишната жена, която е самотна майка, пробола с нож 8-годишната си дъщеря, след което нанесла удари и върху себе си. Детето е починало в Университетската болница "Свети Георги", а майката е с опасност за живота. В селото са потресени от случилото се. Близка роднина разказа пред камерата ни, че досега не е имало никакви проблеми в семейството.

Самотната майка Лилия Халкалиева е живеела с дъщеричката си Вилияна, майка си и вуйчо си. Момиченцето е ходило на училище в Пловдив, който е на няколко километра от селото. По думите на близка роднина на семейството, днес е трябвало да вземат свидетелството за завършен първи клас на детето.

Облекли се да тръгват за училището, влиза в стаята нещо да вземат и е станало това чудо, не знам, ние сме в паника като чухме, разказа Мария Халкалиева.

В селото описват семейството като много кротки и работливи хора.

Семейството е тихо скромно, не са конфликтни, не сме никога имали проблеми с тях. Те са много добри хора, но не знам каква е причината довела до този инцидент. Днес по случай първи юни читалището бяхме организирали празник на детето, театър щяхме да организираме довечера, беше организирано, но всичко отменихме заради трагедията, днес няма да има празник, каза Валентина Узунова, кмет на село Желязно.

Малката Вилияна била будно и ученолюбиво дете, чест посетител на библиотеката в селското читалище.

Идваше и тя избираше по пет книги и се чудеше коя от всички да вземе. Искаше всичките да ги вземе. Обичаше да чете, баба й и четеше, идваха заедно да взимат книжки. Пълна трагедия, цялото село сме потресени, нямаме думи. Нищо не мога да кажа повече, каза Красимира Цветкова секретар на читалището.

От Агенцията за социално подпомагане заявиха, че досега не са получавали никакви сигнали, че семейството е в риск. В институцията няма данни да са имали финансови проблеми. Окръжната прокуратура образува досъдебно производство за умишлено убийство. Продължават разпити по разследването, назначени са множество експертизи.

Репортер: Таня Матева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 години затвор за трима служители на МВР за кражба на веществени доказателства
10 години затвор за трима служители на МВР за кражба на веществени доказателства
Венцеслав Стефанов потвърди, че младият Мартин Георгиев ще играе в Барселона
Венцеслав Стефанов потвърди, че младият Мартин Георгиев ще играе в Барселона