НОВИНИ

Максималните температури ще достигнат 32°

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 01.06.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево ще бъде времето днес, с повече облаци главно над източните и планинските райони и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, в София - около 27°.

И утре денят ще бъде слънчев. След обяд ще се развива купеста облачност и в отделни райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София около 30°.

Предимно слънчево ще бъде утре и по Черноморието. Сутринта на места ще има ниска слоеста облачност, а след обяд - купеста, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 25 до 29 градуса. Температурата на морската вода е между 17° и 21°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще се задържи и в планините, но в следобедните часове в отделни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и за кратко ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко до 25° в Банско.

И в повечето райони от Западна Европа ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има около и след обяд над Британските острови и западната част от Пиренейския полуостров, там ще има и краткотрайни валежи. Облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици, ще е в по-голямата част от Северна Европа и на юг в Полша и Беларус.

У нас слънчевото време ще се задържи и през следващите дни, но в следобедните часове отново в отделни райони ще има краткотрайни валежи, а в неделя в Източна България и гръмотевици. С по-интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки ще започне новата седмица, а дневните температури ще се понижат с 4 - 5 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Етър се раздели с Веселин Великов
Етър се раздели с Веселин Великов
Обвиниха френския вътрешен министър в лъжа заради хаоса с феновете на финала в ШЛ
Обвиниха френския вътрешен министър в лъжа заради хаоса с феновете на финала в ШЛ