НОВИНИ

Кирил Петков: Задачата е от 1 юли да имаме нов бюджет

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
10:07, 01.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Фокусът е актуализацията на бюджета да се случи до края на този месец, задачата е от 1 юли да имаме нов бюджет. Това заяви в началото на редовното заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков.

По думите му на днешното заседание ще бъдат обсъдени следващите стъпки относно Плана за възстановяване, които изискват 22 мерки до края на годината, като целта е България да има стройна програма така че средствата, които страната ни очаква от Европейския съюз, да дойдат навреме с правилните реформи.

"Дерогацията за руския петрол до края на 2024 година днес трябва да се финализира в Брюксел. Ние сме реално единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност на нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не се покачва цената на горивото", допълни Кирил Петков.

Той поясни, че се очаква днес в оперативно заседание да бъде представен доклад от вицепремиера Калина Константинова, който да даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани в различните етапи.

Вижте още в прякото включване на Александър Марков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова подкрепя кампания за разделно събиране
Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова подкрепя кампания за разделно събиране
Джорджо Киелини ще продължи кариерата си в САЩ
Джорджо Киелини ще продължи кариерата си в САЩ