НОВИНИ

Любомир Каримански: ЕК даде зелена светлина на България да намали данъците на горивата

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:40, 01.06.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Европейската комисия е дала зелена светлина на България да намали данъците на горивата. Това обяви в парламента председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански, който се позова на информация от Министерството на финансите.

Страната ни чакаше разрешение за намаляване на налога, тъй като той е на най-ниското ниво в Европа. На провелия се късно снощи коалиционен съвет управляващите партии са се разбрали бюджетът да бъде актуализиран и гласуван до 25 юни, за да могат всички предвидени мерки за компенсация на инфлацията да влязат в сила от 1 юли.

"Най-голямата мярка според мен и тази на която трябва да обърнем най много внимание е промяната в пенсионната система, калкулацията на пенсиите и по-скоро повишаването с 20%", заяви Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

"Ние сме склонни на всякакъв вид разговор, стига икономиката да върви напред и с ускорени темпове, тъй като в крайна сметка ключът за развитието на държавата и за възможностите да се отделят средства за всяко едно семейство - това е икономиката. Няма ли икономика няма как другите неща да се случат", допълни Борислав Гуцанов от "БСП за България".

"Нека да видим предложенията, които са като антикризисни мерки - как са разписани вътре, много е важна схемата, аз отново казвам, не съм видял схемата. Дали има възможност за диференциране към най-уязвимите групи или не. За мен най-важното нещо е парите да стигнат навреме и до най-нуждаещите се от такава помощ", добави Любомир Каримански от "Има такъв народ".

"Няма да отстъпим, ще обсъдим много внимателно както необходимостта от подпомагане на българските граждани, нуждаещи се от добре преценени мерки, така и макроикономическата картина в страната и ще търсим най-добрия баланс", каза още Христо Иванов от "Демократична България".

Вижте още в прякото включване на Десислава Маркова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За 1 юни: Военноморската база във Варна отвори врати за най-малките
За 1 юни: Военноморската база във Варна отвори врати за най-малките
Етър се раздели с Веселин Великов
Етър се раздели с Веселин Великов