НОВИНИ

Сандро Тонали е залагал на мачове на Милан, докато е имал договор с клуба

Футболистът на Нюкасъл е потърсил помощ за лечение на хазартна зависимост

нюкасъл привлече сандро тонали милан
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:05, 18.10.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Сандро Тонали е признал, че е залагал на мачовете на Милан, докато е бил футболист на "росонерите" и почти сигурно, че ще получи по-дълго наказание от съотборника си в националния отбор на Италия Николо Фаджоли, съобщи "Гадзета дело спорт".

Тонали е разпитан от прокуратурата в Торино и казал, че е залагал на бившия си отбор, но само когато не е бил на терена. Ако това бъде потвърдено, 23-годишният футболист няма да бъде обвинен в уреждане на мачове и нарушение на член 30 от Кодекса за спортно поведение, като се има предвид, че той не е повлиял на резултата в съответния мач.

Подобно на своя сънародник Фаджоли, Тонали разказва на властите всичко, което знае за случая и е потърсил помощ за лечение на хазартна зависимост.

Тонали, който това лято премина в английския Нюкасъл, се надява с признаване на вината си да намали наказанието си. Фаджоли вече бе отстранен за седем месеца заради залагания, но не на мачове на своя клуб Ювентус.

Според "Гадзета дело спорт" фактът, че Тонали е залагал на мачове на Милан, докато е имал договор с "росонерите", означава, че минималното наказание за играча може да бъде три години, но като се има предвид сътрудничеството на Тонали и факта, че той иска да лекува пристрастяването си към хазарта, прокурорът може да намали наполовина продължителността на забраната и да я съкрати допълнително, ако твърденията на играча съвпадат с това, което следователите са открили в телефона му, конфискуван на базата в Коверчано миналата седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Управляващите обявиха война на президентската институция, не аз
Радев: Управляващите обявиха война на президентската институция, не аз
6 летища бяха евакуирани във Франция заради заплахи за атентати
6 летища бяха евакуирани във Франция заради заплахи за атентати