НОВИНИ

Съотборници: Смарт часовник е причина за удара от мълния, убил футболист в Пазарджишко

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 30.08.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Трагедия на футболен терен в Пазарджишко. Мълния уби на място футболист. Община Лесичово разпореди пълна проверка на спортното съоръжение. Вълната е повалила още трима от аматьорският отбор. За щастие, те са не са пострадали сериозно. Прокуратурата също започна свое разследване на трагичния инцидент.

10 минути след началото на приятелската среща между отборите на Лесичово и Ботев /Черногорово/ всички на стадиона чуват силен гръм. Секунда по-късно няколко футболисти са паднали на терена. Сред тях е играещият треньор Иван Ранчев.

Хванах се за главата и се наведох надолу и го видях как падна като труп. Веднага отидох при него, помислих, че си е глътнал езика, обяснява Георги Табаков, съдия.

За съжаление това се оказва и последната футболна среща за Иван. Въпреки незабавно оказаната му първа помощ от негови съотборници, мъжът почива на място.

Минути по-късно медиците единствено констатират смъртта на футболния треньор. Според съотборниците на загиналия мъж смарт часовник е причината за смъртта му. Те смятат, че устройството е привлякло мълнията.

Още трима футболисти са пострадали от мълнията, която уби треньор на "Хебър"

Имаше на ръката гривна и дигитален часовник. Може би това е допринесло. Защото, когато му държах ръката, имаше рани там – под гривната, обяснява Стоян Иванов, съотборник на загиналия.

Приятели на трагично загиналия Иван са в шок от случилото се.

Как се приема такова нещо не знам да ви кажа, трудна работа е... Всеки сам си го изживява, със сигурност е голяма трагедия за всички, обяснява Станислав Чочков.

Окръжна прокуратура-Пазарджик образува досъдебно производство за трагичния инцидент. В двумесечен срок от държавното обвинение трябва да отговорят на въпрос работила ли е системата за мълниезащита на спортното съоръжение. Проверка на изправността днес назначиха и от община Лесичово.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуацията на американски войници от Кабул продължава под обстрел
Евакуацията на американски войници от Кабул продължава под обстрел
Производители искат компенсации заради щетите от градушката в Пловдив
Производители искат компенсации заради щетите от градушката в Пловдив