НОВИНИ

САЩ премахват маските на закрито за ваксинирани

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:18, 13.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
сащ премахват маските закрито ваксинирани
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията обявиха, че премахват изискването за задължително носене на маски за хора, напълно ваксинирани срещу коронавируса.

"Всеки, който е напълно ваксиниран, може да участва в дейности на закрито и на открито без да носи маска или да спазва физическо дистанциране", заяви директорът на центровете за контрол Рошел Валенски. "Ако сте напълно ваксинирани, можете да започнете да правите нещата, които сте спрели да правите преди пандемията", каза той.

Решението е следствие на натрупване на данни, показващи изключително високата ефективност на ваксините, не само за предотвратяване на заразяване или пренасяне на заразата.

В редките случаи, когато някой напълно ваксиниран се зарази, изследванията показват, че е малко вероятно да имат висок вирусен товар в носа си и следователно е много малко вероятно да предаде вируса на други хора.

Според уебсайта на центрове за контрол и профилактика на заболяванията маските все още могат да се изискват в самолети, автобуси, влакове и други форми на обществен транспорт, както и в транспортни центрове на САЩ като летища и гари.

Напълно ваксинираните международни пътници пристигащи в САЩ, все още трябва да бъдат тествани в рамките на три дни след пристигането си или да покажат документация за възстановяване от коронавируса през последните три месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев с критики към съдиите и БФС
Илиан Илиев с критики към съдиите и БФС
Пълен обрат за Левски над Черно море
Пълен обрат за Левски над Черно море