НОВИНИ

САЩ преодоля австралийското препятствие и стигна осми пореден олимпийски финал

Американките продължават по план в Париж

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:20, 09.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
САЩ преодоля австралийското препятствие и стигна осми пореден олимпийски финал
Снимка: FIBA
Слушай новината

Националният отбор на САЩ продължава да доминира с пълна сила на олимпийския турнир при жените на Игрите в Париж. Актуалните олимпийски шампионки се справиха със съпротивата на Австралия след 85:64 в първия полуфинал. В зала "Берси" баскетболистките на Шерил Рийв бяха категорични още през първото полувреме, а във второто довършиха започнатото срещу момичетата на Санди Брондело.

По този начин американският тим си гарантира осми пореден и общо десети олимпийски финал в своята история, като в девет от тях може да се похвали със златото. На финала състезателките на Рийв ще имат за съперник победителя от втория полуфинал между домакините от Франция и Белгия, които ще играят по-късно тази вечер, а австралийките ще спорят за бронзовите отличия срещу загубилия.

Американките поставиха ударно начало и двуцифрената преднина вече бе в ръцете им, като след 10 минути игра дръпнаха само с 4 точки. Символичните домакини разсеяха всякакви съмнения за интрига във втората част, когато започнаха да трупат двуцифрена разлика и на голямата почивка се изстреляха при 45:27. През второто полувреме действащите олимпийски шампионки не намалиха оборотите и рядко допускаха колебания, за да сложат край на интригата.

Бриана Стюърт поведе победителките с 16 точки, 6 борби и 5 асистенции. Джаки Йънг приключи с 14 и 5 завършващи подавания, Калия Копър има 11 и 6 овладени под двата ринга топки. Ейджа Уилсън регистрира 10 и 8 овладени под двата коша топки.

Изобел Борлейс отговори с 11 точки за австралийките, Мариана Толо и Тес Маджън добавиха по 10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Лалова: Небето е лимитът на Карлос Насар (ВИДЕО)
Ивет Лалова: Небето е лимитът на Карлос Насар (ВИДЕО)