НОВИНИ

САЩ с нова вярна крачка към четвъртфиналите след трилър с Германия

Американците се потрудиха за втория си успех на Олимпийските игри в Париж

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
17:07, 30.07.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
САЩ с нова вярна крачка към четвъртфиналите след трилър с Германия
Снимка: volleyballworld.com
Слушай новината

Националният отбор на САЩ постигна втори пореден триумф на олимпийския турнир при мъжете на Игрите в Париж. Волейболистите на Джон Спароу оцеляха срещу Германия с 3:2 гейма (25:21, 25:17, 17:25, 20:25 и 15:11) в мач от втория кръг в група C, който се изигра в „Саут Пари Арена 1“.

Американците трябваше да се потрудят за своя успех, тъй като допуснаха състава на Михаил Винярски да навакса два гейма пасив, но в крайна сметка постигнаха целта си и нанесоха първо поражение на своите съперници във френската столица.

„Янките“ се намират на върха в групата с пълен актив от две победи, а германците заемат втората позиция с успех и загуба. На 2 август (петък) американският тим ще спори с Япония, а за Бундестима предстои мач с Аржентина в същия ден.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Volleyball World (@volleyballworld)


Американците си осигуриха доза спокойствие в началото на първата част и без особени проблеми я затвориха с 25:21. Вторият гейм стартира сравнително равностойно, но светкавична серия „янките“ се оказа напълно достатъчна да го спечелят с 25:17.

Германците не сведоха глава и това си пролича ясно в третата част, в която заиграха доста по-добре и след 17:25 намалиха изоставането си до 1:2 в общия резултат. Въпреки че четвъртият гейм започна равностойно, европейците намериха сили да овладеят инициативата за 25:20 в своя полза, оставяйки развръзката за петия решителен гейм. В него Щатите постепенно наложиха волята си и стигнаха до успеха.

Тори Дефалко поведе американците към победата с 18 точки. Арън Ръсел го последва с 16, Матю Андерсън заби 14, Максуел Холт приключи с 13, Тейлър Ейверил финишира с 12 точки.

Мориц Карлицек стана най-резултатен за Бундестима с 21 точки. Георг Гроцер добави 16, Антон Бреме има 15, Мориц Райхерт завърши с 12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мръсната река Сена - как френските власти ще се справят с проблема
Мръсната река Сена - как френските власти ще се справят с проблема