НОВИНИ

СДВР: Дариткова и Нинова по собствена преценка решиха да напуснат сградата на БНТ

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 25.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Антиправителствените протести в страната продължават. За 16-та поредна вечер демонстрантите се събраха в центъра на София, хвърляха яйца към Министерския съвет и отново блокираха ключови кръстовища в столицата. Полицейски служител пострада от хвърлено яйце. Част то протестиращите снощи се насочиха към на БНТ.

Те не искаха да допуснат от сградата да излязат Даниела Дариткова и Корнелия Нинова, които участваха в предаването "Панорама". Около 23.30 ч. двете бяха изведени от полиция като поеха в различни посоки. Част от протестиращите освиркаха лидерката на БСП и я последваха. Друга част от протестиращите тръгнаха след председателката на ПГ на ГЕРБ. Освен с викове "оставка" те я атакуваха и с предмети. В опит да попречат на Дариткова да си тръгне, протестиращи блокираха улица "Сан Стефано" като обърнаха контейнери за смет. В крайна сметка тя беше изведена от полицията на безопасно място по околните улички.

Преди да излезе Даниела Дариткова коментира във Фейсбук, че няма да допусне да бъде използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! "Всички обаче имаме своите права!", допълва тя.

На брифинг от СДВР коментираха снощните събития.

комисар Радослав Стойнев, началникът на отдел „Охранителна полиция" при СДВР: По данни на полицията снощи протестиращите блокираха 11 кръстовища в София. Последно беше освободено кръстовището на Орлов мост. По-късно вечерта пред БНТ се събраха много протестиращи и блокираха входовете и улиците около телевизията. Целта, която заявиха протестиращите, е да излязат пред тях участниците в предаването "Панорама" - председателят на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Около 24:00 ч., мисля, двете дами, по собствена преценка, на собствена отговорност - отказаха охраната на полицията и решиха да напуснат сградата на телевизията, непосредствено една след друга, при което от страна на събралото се множество беше изразена силна вербална агресия, имаше хвърляне на бутилки, кенчета... което наложи нашата намеса, за да бъдат изведени от охраняемия периметър. Едното от лицата беше блокирано в автомобила, с който е дошло, което наложи самият автомобил да бъде изведен и обезопасен на подходящо място. В последствие лицето също беше изведено от периметъра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрации в защита на свободата на словото в Унгария
Демонстрации в защита на свободата на словото в Унгария
Тир се обърна на магистрала "Тракия"
Тир се обърна на магистрала "Тракия"