НОВИНИ

Седмица по-късно: Арестуван за употреба на наркотици шофьор отново е на работа

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 16.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Шофьорът, който беше задържан след инцидент на пешеходна пътека в Пловдив миналия петък, е освободен от ареста и отново кара автобус.

Първоначално от прокуратурата обявиха, че той е карал дрогиран, блъснал е жена и е избягал.

Според неофициална информация е имало и друг задържан негов колега, който по-късно също е пуснат. От прокуратурата продължават да изясняват пътния инцидент и отказаха какъвто и да е коментар по случая.

Веднага след като е освободен от ареста Живко Ковачев е пожелал да се върне на работа. Днес го срещаме на автогара "Юг" след поредния курс Кричим - Пловдив. Той отказа да бъде сниман и да коментира случилото се с мотива, че следствието продължава. По телефона неговият адвокат Красимир Стоянов каза, че е научил за освобождаването на Живко от съпругата му.

Дрогиран шофьор на автобус блъсна пешеходка и избяга

Полицаите дори са се извинили за ареста, разказа адвокат Красимир Стоянов.

Все още се чака химическата експертиза на кръвната проба на Живко Ковачев, за когото в петък от прокуратурата казаха, че е шофирал под въздействие на наркотици. Тогава полеви тест, направен от полицаи на автогарата в Кричим, отчел положителен резултат. При освобождаването на Живко Ковачев в събота му е върната шофьорската книжка и контролният талон. Повдигнатото обвинение е за престъпление по непредпазливост на пешеходна пътека, с настъпила средна телесна повреда, след което е напуснал местопроизшествието. Наложена му е мярка за неотклонение подписка. Няма обвинение, че е шофирал дрогиран. Точно затова и работодателят му позволява той да продължи да шофира. Вчера са разпитани двама пътници от автобуса, които са потвърдили версията на шофьора, че пострадалата жена е лежала на пешеходната пътека и автобусът я е заобиколил.

От държавното обвинение заявиха, че няма да коментират докато не изяснят цялата фактология по случая.

По наша информация по случая е задържан и друг шофьор на автобус, който също е освободен след 24 часа. Неговият работодател ни разказа, че разследващите са иззели тахошайбата на превозното средство, а водачът е в отпуск до края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват парти с полицаи край Сандански
Проверяват парти с полицаи край Сандански
Новите сгради ще се проектират с нулево енергийно потребление
Новите сгради ще се проектират с нулево енергийно потребление