НОВИНИ

Дрогиран шофьор на автобус блъсна пешеходка и избяга

bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 12.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
Криминално
Слушай новината

Дрогиран шофьор на междуградски автобус блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив и избяга. По-късно той е заловен в град Кричим. Пострадалата жена е в болница с фрактури по крайниците.

Призори, малко след 6 часа, 65-годишна пловдивчаника пресича пешеходна пътека, когато при ляв завой я удря автобус. Шофьорът обаче не спира, за да окаже помощ, а продължава по маршрута си.

И докато лекарски екип от спешна помощ оказва съдействие на пострадалата жена, полицията установява кой е управлявал автобуса и го изчаква на автогарата в Кричим. Там му е направен полеви тест, който отчита положителна проба за наркотици.

По случая вече е образувано досъдебно производство.

Собственикът на фирмата превозвач разказа пред БНТ каква е версията на водача. Според нея той видял струпване на хора в кръстовището, но не е разбрал, че е блъснал човек.

Сигналът за настъпилото пътно-транспортно произшествие е подаден в 6:25 ч. Екипът на спешна помощ пристигнал за минути. Заради ранния час няма много свидетели на инцидента.

Пострадалата жена е откарана в болница с фрактури на голен и долен крайник. Шофьорът е открит от органите на реда по-късно на автогарата в Кричим - последната спирка по маршрута на автобуса. Там той е тестван на алкохол и наркотици.

По телефона работодателят на шофьора Живко Колев обясни, че всяка сутрин преди смяна се правят тестове, но не уточни дали се проверява и за употреба на наркотични вещества.

Водачат на автобуса работи повече от 10 години във фирмата. Негови колеги го описват като добър професионалист и не вярват да взима наркотици.

Разследването продължава с издирване и разпит на пътниците в автобуса. Ще се търсят и видеозаписи от района на инцидента.

Кръстовището е едно от най-нотеварените, често се случва пешеходци да минават и в същото време да има автомобили в кръстовището.

Ако се докаже вината на водача ,той може за лежи в затвора от 1 до 6 години и ще бъде отнета шофьорската му книжка.

Водачът е задържан, а кръвният му тест ще покаже вида на наркотичните вещества, които е употребил.

Екип на БНТ-Пловдив

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 потвърди преминаването на Камбуров в Берое
ЦСКА 1948 потвърди преминаването на Камбуров в Берое
Борислав Михайлов на 58!
Борислав Михайлов на 58!