НОВИНИ

Технически проблем забави движението на метровлаковете по Линия 3

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
09:30, 12.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Отново проблем с влаковете, които се движат по третата линия на столичното метро. Тази сутрин технически проблем забави подземната железница.

Тази сутрин в час пик на хората, решили да използват третата линия на метрото, се наложи да чакат над 10 минути, за да дойде следващия влак.

Причината според столичния "Метрополитен" е, че два от влаковете, които се движат по третата линия на метрото, са дали индикация за проблем и е трябвало те да бъдат извадени от движение. Докато се вкарат новите влакове, е минало повече време и затова на хората се е наложило да чакат повече.

Отново според столичния "Метрополитен" това не е проблем и се случва и по друго време, не само с третата линия на метрото. Но защо там проблемите зачестяват? Всъщност разликата с влаковете по другите две линии е, че влаковете по третата линия са по-модерни, твърдят от "Метрополитен".

"Те са част от една изцяло нова система, която е иновация на Балканите, по-различни са да, но не съм съгласен, че се движат по-рядко или с определени проблеми. Движим по график, който е утвърден от Столична община", заяви Николай Николов от "Метрополитен".

Имали ли сте такива проблеми с 1-ва и 2-ра линия?

"Самото вкарване и изкарване на влакове е част от технологията на обслужване на всяка една линия", допълни той.

Към момента проблем по третата линия на метрото няма и не се чака повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът събра кворум от втория път
Парламентът събра кворум от втория път
Лекари: Ваксинираните може да са носители на вируса
Лекари: Ваксинираните може да са носители на вируса