НОВИНИ

По зрителски сигнал: Как ремонтират път в община Аврен

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 12.02.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Сигнал, подаден от живеещи в община Аврен, за ремонта, който се извършва в момента на пътя. Хората са притеснени, че върху стария асфалт се поставя баластра и върху нея се полага новият асфалт.

Пътят се намира малко след селата Бенковски и Здравец, на около 25 километра от Варна. Години наред хората, които живеят тук, се оплакват от лошите пътища между отделните населени места. Ремонтът вече е факт.

Директорът на Областното пътно управление във Варна инж. Румен Илиев каза в "Денят започва", че няма място за опасение и хората трябва да са спокойни, защото строително-монтажните работи се извършват по проект, който е утвърден и се проверява ежедневно.

Инженерът обясни, че методът на студено рециклиране е избран, защото той е най-ефикасен от икономическа гледна точка и от това, че се увеличава носимоспособността на пътя.

"За да се достигнат нивата на пътя, се слага свеж материал от чакъл, който впоследствие се размества със специална машина, фрезова се включително и пластът отдолу, който е на стария асфалт, това нещо се смесва, изравнява се, валира се, уплътнява се с валяци и се разстила свързващо вещество цимент, 20 кг цимент се слага на квадратен километър, след това се извършва рециклирането и се полагат двата пласта асфалтобетон", обясни инж. Илиев.

Машините са работили до 16.00 ч. вчера на обекта, но са се прибрали заради ниските температури. Срокът за завършването на ремонта е до септември.

Репортер: Мариана Малева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 сигнала за паднали дървета и покривни конструкции в Пловдивско
30 сигнала за паднали дървета и покривни конструкции в Пловдивско
Слабо земетресение е усетено тази нощ край Димитровград
Слабо земетресение е усетено тази нощ край Димитровград