НОВИНИ

Сибирски студ скова Европа

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:34, 12.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
По света
Слушай новината

Лошо време и рекордно ниски са температурите и в други части на Европа, където вече няколко дни върлува студен атмосферен фронт от Сибир. Във Великобритания вчера беше най-студеният ден от четвърт век насам, в Нидерландия замръзналите реки и езера пък донесоха радост на най-малките.

Гърция

Гърция е в очакване на бурята Медея, която в следващите три дни ще донесе в страната минусови температури и обилни снеговалежи. Времето ще започне да се влошава тази нощ, вероятно е да има и морски бури, заради които фериботите временно да не работят. От транспортното министерство предупреждават, че е възможно утре на територията на цялата страна да бъде забранено придвижването на товарните автомобили заради риск от катастрофи по заледените пътища.

Великобритания

А друга буря - Дарси, продължава да върлува в Европа. Великобритания вече няколко дни е в плен на лошото време, а изминалият ден беше най-студеният в страната от четвърт век насам. В Шотландия измериха -23 градуса.

Белгия, Франция, Германия

Заради студеното време в Белгия, Франция и Германия са издадени предупреждения за заледявания по пътищата и опасност при придвижване както за пешеходците, така и за автомобилите.

Унгария

Арктическият студ предизвика транспортен хаос в Унгария. Части от страната останаха и без ток, а силните ветрове допълнително понижиха градусите и нанесоха материални щети.

"Дори не мога да отворя вратата на колата си", сподели гражданка.

"Получихме десетки обаждания за прекършени дървета, скъсани електропроводи и други подобни аварии", каза Даниел Мукиш от Гражданска защита.

Нидерландия

Но в Нидерландия погледнаха положително на сибирската зима - десетки младежи се възползваха от замръзването на реки и езера, за да покарат кънки върху леда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария планира въвеждането на ваксинационен паспорт
Унгария планира въвеждането на ваксинационен паспорт
Среднощна акция и обиск в офис на Алексей Навални
Среднощна акция и обиск в офис на Алексей Навални