НОВИНИ

Снегът и виелицата предизвикаха задръствания в София

bnt avatar logo
от БНТ
06:17, 12.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за студено време. Само за няколко часа температурите в страната паднаха с над 15 градуса. Очаква се още по-голямо понижение, както и снеговалежи.

В 6 области в Североизточна България е определен жълт код за потенциално опасно време за сняг и силен вятър. От АПИ предупреждават шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия и да карат внимателно.

Заради снеговалежа и почистването на магистрала "Тракия" се образува колона от автомобили в района на Вакарел в посока Пловдив. В момента автомобилите при 0 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас се пускат поетапно.

А в София рязката промяна на времето, снеговалежът и виелицата предизвикаха задръствания снощи. Над 180 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване в столицата тази нощ. Направена е обработка на Южната дъга на Околовръстен път. В планината Витоша е направено опесъчаване на пътищата "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златните мостове".

В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. До момента няма информация за тежки пътнотранспортни произшествия в столицата, причинени от лошото време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среднощна акция и обиск в офис на Алексей Навални
Среднощна акция и обиск в офис на Алексей Навални
1070 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
1070 нови случая на коронавирус за денонощие у нас