НОВИНИ

30% ръст на заразени с коронавирус отчитат в Пазарджик

bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 11.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

В Пазарджик, който отново е в списъка на "червените зони", възстановиха работата на второ ковид отделение в общинската болница. По този начин от лечебното заведение се връщат към ритъма на работа от преди няколко месеца. Причината е рязкото увеличение на заразените с коронавирус в областта.

Ръст от около 30% на заразените с COVID-19 отчитат от областната болница в Пазарджик. За последното денонощие са приети 8 заразени.

Започват да се увеличават болните, като това се забелязва от понеделник, когато са били 13 преминали, а следващите дни само 8, каза Лидия Гочева - началник на Спешното отделение.

Това налага отново преобразуването на първо вътрешно отделение в ковид отделение. Така те стават две с общо разкрити 95 легла.

Към днешна дата свободните легла за лечение на ковид болни в МБАЛ-Пазарджик са 30. Към този момент в болницата в Пазарджик се лекуват се около 60 пациенти с ковид.

Към момента със средна степен на КОВИД симптоматика са 52 и 8 са за интензивна реанимация, каза д-р Красимир Темнилов - директор на МБАЛ-Пазарджик.

Въпреки ръста на заразени на този етап повод за притеснение няма.

Персоналът ни е наличен. Има единични случаи на заболели медици, но това не се отразява на работата на отделенията, каза още д-р Темнилов.

Болницата разполага с нужното количество работещи респиратори, увери още д-р Темнилов.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев коментира скандала с колите на МВР и случая със сина му
Президентът Радев коментира скандала с колите на МВР и случая със сина му
Неймар пропуска около месец заради контузия
Неймар пропуска около месец заради контузия