НОВИНИ

Тома Биков: Явяваме се на избори, за да решаваме проблеми

bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 11.02.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

За първи път на парламентарни избори ГЕРБ се явява в коалиция със СДС. "Считаме, представянето ни европейските избори заедно със СДС беше успешно, работихме добре и без някакви излишни напрежения, имаме съвместимост, така че е по-логично да бъдем коалиция с тях", така аргументира тази коалиция Тома Биков в "Още от деня".

Той коментира и израза на премиера за "проветряване" на партията, като подчерта, че го разбира, че една партия трябва да се променя и да бъде на висотата на предизвикателствата, пред които се изправя.

"Това не означава, че някой във времето е сбъркал, просто има момент, в който има нужда от ново поколение политици, които да се справят с новото поколение проблеми", подчерта Биков. Изпълнителната комисия на ГЕРБ е тази, която участва в реденето на листите за изборите, всеки член на партията има право да номинира 3 души за кандидати за депутати, но последната дума все пак има Изпълнителната комисия.

"Една партия не се изчерпва със своите депутати, със своите депутатски листи. ГЕРБ е голяма партия, в която един човек може да покаже най-добрите си качества", заяви Тома Биков.

ГЕРБ предлагат да се справят с огромните проблеми и предизвикателства, които стоят пред България, същите стоят и в европейски и световен мащаб. "Ние затова се явяваме на избори, за да решаваме проблеми", категоричен беше Биков.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев участва в откриването на изложбата "Българска археология 2020"
Президентът Радев участва в откриването на изложбата "Българска археология 2020"
Локомотивите "Хан Крум", "Хан Омуртаг" и "Хан Пресиян" от днес са в състава на БДЖ
Локомотивите "Хан Крум", "Хан Омуртаг" и "Хан Пресиян" от днес са в състава на БДЖ