НОВИНИ

Терзийски: Спецификациите на автомобилите за МВР бяха занижени

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:54, 11.02.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Спецификациите за закупуване на полицейските автомобили бяха занижени. Това призна пред журналисти в парламента вътрешният министър Христо Терзийски, коментирайки разкритията, които се правят в доклада на ОЛАФ, свързани с проведената обществена поръчка за закупуване на автомобилите.

Терзийски заяви, че все още няма официално постъпила информация по случая в МВР, но е запознат с доклада и изявлението на директора на ОЛАФ.

"Наказанието, което ще ми бъде наложено е затова, че са променени техническите изисквания от тези, които бяха първоначално заложени. Февруари 2017 г. по времето на служебния министър Пламен Узунов се взе решение тези спецификации да бъдат занижени", обясни Терзийски.

Той припомни, че тогава са искали да бъдат закупени 350 автомобила, а от най-висок клас, подобни на тези на колегите от "Гранична полиция", но били помолени да променят спецификациите, за да се спестят пари на Европейския съюз, което според него е било ненужно.

Терзийски каза, че в момента Специализираната прокуратура работи по досъдебно производство и вече дори се разпитват служители на ведомството, имали отношение към процеса.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване: Под 15% от родителите са съгласни учениците да бъдат тествани за COVID-19
Проучване: Под 15% от родителите са съгласни учениците да бъдат тествани за COVID-19
БСП и "Воля-НФСБ" се регистрираха за участие в изборите
БСП и "Воля-НФСБ" се регистрираха за участие в изборите