НОВИНИ

БСП и "Воля-НФСБ" се регистрираха за участие в изборите

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 11.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Политика
Слушай новината

Коалициите "БСП за България" и "Воля-НФСБ" внесоха в ЦИК документите си за участие в престоящите парламентарни избори. Целта на БСП е да са първа политическа сила след изборите, а на патриотичната коалиция - да са трети.

Корнелия Нинова придружена от голяма част от водачите на листи в страната внесе документите и 10 000 подписа за регистрацията във вота.

Посочи, че предизборната им платформа е направена с грижа за хората. Приоритетните сфери са здравеопазване, образование, социалната политика и икономиката.
След изборите БСП ще направи вътрешно допитване, в което редовите членове ще определят кои са възможните партии, с които БСП може да се коалира.

Политиката, която провеждам, откакто съм председател на партията, е борба със задкулисието и в държавата, и вътре в партията. Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили при сключване на управленска и следизборна коалиция, каза Нинова.

Документите си в ЦИК внесе и най-новата коалиция "Воля-НФСБ". Готови са да приемат всички патриоти, които искат да се присъединят към тяхната коалиция.

Според Валери Симеонов е рано да се говори за възможни следизборни коалиции за управление. Посочи обаче партиите, с които нямат допирни точки.

На първо място ДПС, имаме сериозни задръжки по отношение на БСП, но пак повтарям това е въпрос на бъдещи преговори. Важното е, че създадохме обща патриотична платформа, каза Симеонов.

Лидерите на новата коалиция не скриха амбициите си.

Да сме минимум трета политическа сила на тези избори и мисля, че през годините хората са показали, че има достатъчно патриотично мислещи хора, каза Марешки.

Той се похвали, че само за един ден са събрали 10 000 подписа в подкрепа на коалицията им, но в ЦИК са внесли 4200.

Репортери: Вера Александрова, Николай Минков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терзийски: Спецификациите на автомобилите за МВР бяха занижени
Терзийски: Спецификациите на автомобилите за МВР бяха занижени
Парите по мярката "Запази ме" няма да бъдат запорирани
Парите по мярката "Запази ме" няма да бъдат запорирани