НОВИНИ

Коалиция “БСП за България” внесе документи в ЦИК

коалиция ldquoбсп българияrdquo внесе документи цик
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 11.02.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Политика
Слушай новината

Днес коалиция “БСП за България” внесе документи в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание.

"Внесохме документите за регистрация, придружени от 10 000 подписа. Целта, която си поставяме, е да бъдем първа политическа сила. Първи обявихме и водачите си. До седмица ще подредим и листите в областните съвети. До седмица също ще започне представянето на нашата платформа. Приоритети в нашата програма са образование, здравеопазване, социална политика, икономика", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Що се отнася до следизборни и управленски коалиции Нинова ще предложи на Националния съвет този въпрос да бъде решен след изборите с вътрешно допитване. Нашият устав дава такава възможност и ние вече сме го прилагали", уточни Нинова.

"Въведохме прекия избор, ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват, трябва да решат каква власт искат", каза Нинова.

БСП ще попита редовите социалисти кои са възможните коалиционни партньори след изборите

Нашата предизборна кампания ще бъде позитивна и конкретна по съдържание, а по форма - това, което позволяват закона и заповедите на здравния министър, каза още Нинова.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Годината на Металния вол - какво да очакваме
Годината на Металния вол - какво да очакваме
12 области у нас вече са в „червена зона“ по заболяемост от COVID-19
12 области у нас вече са в „червена зона“ по заболяемост от COVID-19