НОВИНИ

Хванаха кой изхвърля битови отпадъци в защитената местност „Ятата" край Варна (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 11.02.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Регионални
Слушай новината

Една от най-красивите местности край Варна и Белослав "Ятата" беше превърната в сметище за едрогабаритни битови отпадъци. Камарите с боклуци за много кратко време бяха разчистени от служители на Община Белослав, след подаден сигнал от екипа на БНТ. Опитахме се да разберем кой и защо изхвърля битови отпадъци в защитена зона за редки видове птици, вписани в Червената книга у нас.

"Още на следващия ден открихме извършителя. Както ви казах, целият град е оборудван с видеонаблюдение. Открихме откъде е взет отпадъка. Той напълно съвпада с този, който вие заснехте в репортажа в понеделник. Имаме регистрационен номер на МПС-то, с който е извозен. Собственикът кой е, от кой адрес е вземат и на кой адрес е пребивавал нарушителят, който е извършил това деяние", каза Деян Иванов, кмет на община Белослав.

Камерите проследяват откъде е минал камионът, натоварен с цялата покъщнина, както и в колко часа е станало всичко това. Ясно се виждат натоварените червени дюшеци, кутията от плазмен телевизор, а също и холовата гарнитура с тигрови шарки, които няма как да бъдат сбъркани.

Потърсихме собственика на камиона Стойчо Андров. Вижте какво каза той във видеото

Това е трето поред микросметище в защитената местност "Ятата" от началото на годината, което се разчиства за сметка на Община Белослав. Общото количество този път на боклуците е повече от очакваното - три и половина тона. Разходите по почистването и депонирането им ще струват на данъкоплатците там близо 600 лева.

Санкцията, която може да бъде наложена на нарушителя, е от 3000 до 10 000 лева, тъй като боклуците са изхвърлени в защитена местност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парите по мярката "Запази ме" няма да бъдат запорирани
Парите по мярката "Запази ме" няма да бъдат запорирани
Балъков е доволен от представянето на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)
Балъков е доволен от представянето на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)