НОВИНИ

Доган: От гледна точка на Съдбата, няма нужда да се връщам в политиката

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 11.02.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изпрати открито обръщение към структурите на ДПС по повод номинацията му за водач на листа на предстоящите парламентарни избори.

В обръщението си, Доган пише, че е изненадан от това решение на съпартийците си. Допълва още, че е получил "кефлийско настроение за добре свършена работа".

Въпреки това е категоричен, че "от гледна точка на Съдбата, няма нужда "А. Доган" да се връща в политиката".

Ето и целият текст на обръщението на Ахмед Доган:

"Приятели и съмишленици!

Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на "А. Доган" ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря.

ДПС се превърна в значима политическа формация. И вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на движението.

Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати.

Разбирам, че включването на "А. Доган" в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително "зарежда" емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото "образа на А. Доган" целенасочено беше сатанизиран през целия период на прехода. И в този контекст върши работа и на свои, и на чужди.

От гледна точка на Съдбата, няма нужда "А. Доган" да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е "Движението за права и свободи", което Ви принадлежи във времето.

Ако искате да ме зарадвате покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори.

С обич и доверие,

Винаги Ваш: А.Д.!".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Лари Флинт, създателят на порно империята на "Хъслър"
Почина Лари Флинт, създателят на порно империята на "Хъслър"
Президентът Радев участва в откриването на изложбата "Българска археология 2020"
Президентът Радев участва в откриването на изложбата "Българска археология 2020"