НОВИНИ

Новият зам.-председател на ДПС: Д-р Доган има много по-специално място в партията

bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 11.02.2021
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

"Ние поставихме въпроса за националния план за справяне с пандемията и кризата още миналата година, когато ЕК определи ясни срокове за това - до 30 април трябва да бъдат одобрени финалните версии на тези планове. Бързането се случва, когато човек закъснява, а това се получава в момента". Това каза в студиото на "Още от деня" Станислав Анастасов - отскоро заместник-председател на ДПС.

България трябва да направи две много комплексни програми - едното е програмирането за кохезионните фондове, а другото, което е по-непосредствено, е планът за възстановяване и устойчивост, тоест Националният план, обясни той и добави, че ДПС иска изслушване за двете програми.

"Националният план трябва да е готов, след множество обсъждания, във финалната си версия до края на април. В момента има версия, която се представи като втора междинна", отбеляза Анастасов.

Той заяви, че ДПС има не само много предложения по националния план, но и политическо ноу-хау, което ще бъде представено в подходящия момент.

"В програмната декларация от последната конференция на ДПС ние много ясно казваме какво трябва да се направи. Ние говорим за чиста околна среда, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, за дигитални технология още от 2016 г. Никой не ни чува, ЕК ни чу - сега това е европейска политика и България трябва да изпълнява. Ние обаче трябва да напишем домашното си и да направим така, че тези пари да стигнат максимално много до бизнеса и да привлекат капитал от частните пазари", обясни Анастасов.

Според него "зеленият пакт" е нова стратегия за растеж на ЕС и по тази причина е акцент за ДПС.

"Това е шанс за България да направи скок в развитието си, да наваксаме онези пропуснати 10 и повече години, в които ние останахме по-назад в ЕС", каза той и добави, че имаме и какво да взаимстваме от другите, значително по-напреднали, страни.

На въпрос за номинациите на Ахмед Доган за предстоящите избори и възможността той да се върне в политиката Анастасов отговори, че

"Д-р Доган от осем години не участва активно в политиката в България и има много по-специално място в ДПС".

Според него партията сериозно се готви за вота и затова да е полезна за страната.

"Готвим се независимо, че не сме част от управлението, независимо, че сме в опозиция, да помогнем на България да не загуби тези пари, да помогнем на българския бизнес и българските граждани да имат шанс за растеж", обобщи той.

За него ДПС е партия, която има "много пряка връзка с избирателя си, когато ДПС направи грешка, ние лесно можем да я отчетем". "Ние полагаме всякакви усилия да отговорим на очакванията на нашия избирател", увери Анастасов.

Какво още каза заместник-председателят на ДПС, вижте във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сачева: Поне до октомври има осигурени средства за подпомагане на бизнеса
Сачева: Поне до октомври има осигурени средства за подпомагане на бизнеса
Ботев (Пловдив) се подсили с ганайски халф
Ботев (Пловдив) се подсили с ганайски халф