НОВИНИ

До сутринта валежите ще спрат, но остава ветровито

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 11.02.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за силен северозападен вятър и рязко застудяване в почти цялата страна, в София след 15 градуса днес, към 20.00 ч. е минус 2. Необичайно топло е все още в югоизточните райони, в Бургас - 19 градуса, където вятърът все още е от югозапад, но през нощта и там ще се ориентира от северозапад.

В близките часове в източните райони ще вали дъжд, а на места са възможни и гръмотевици. В останалата част от страната с продължаващото застудяване валежите ще са предимно от сняг, но очакванията са бързо да спрат. До сутринта температурите в цялата страна ще са отрицателни - минус 8° и минус 3°, в София - минус 7°. Ще остане много ветровито.

Предупреждение за опасно силни пориви със скорост до около 90 км/ч е в сила и през следващото денонощие , като вече в цялата страна вятърът ще бъде с посока от северозапад. В Североизточна България и по планинските проходи ще има условия за виелици и силно намалена видимост.

Утре облачността бързо ще намалее, в повечето райони до слънчево време, но максималните температури ще бъдат с около 20-ина градуса по-ниски, между минус 2° и плюс 3°, в София - около минус 2°, а силен вятър ще създава усещането за още по-студено от действителното време.

Съществено застудяване и много ветровито време и в планините. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималните температури по върховете ще бъдат минус 15, минус 16 градуса.

Преди обяд в масивите от източната половина от страната все още ще има валежи от сняг. По планинските проходи ще има има условия за виелици и навявания.

Предупреждение за силен вятър и много ниски температури е в сила почти навсякъде на Балканите, както и в страните от Централна Европа, откъдето към нашата страна ще продължи да се пренася много студен въздух, застудяването у нас ще продължи и следващите дни в по-голямата част то страната се очаква така нареченото ледено време, при което не само минималните, но и максималните температури ще останат под нулата.

В събота вятърът ще отслабне, но в края на деня отново ще завали сняг, първо в Югозападна България, а в неделя - в почти цялата страна. Обилни снеговалежи и снежна покривка се очакват в южната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция се отказа да разширява летище "Шарл де Гол"
Франция се отказа да разширява летище "Шарл де Гол"
Премиерът Борисов обсъди пандемията в телефонен разговор с Бенямин Нетаняху
Премиерът Борисов обсъди пандемията в телефонен разговор с Бенямин Нетаняху