НОВИНИ

Партия АБВ ще се яви самостоятелно на парламентарните избори

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 12.02.2021
5905
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава регистрацията на партиите и коалициите за предстоящите парламентарни избори. АБВ ще се регистрират днес, сами.

Председателят на партията Румен Петков заяви в "Денят започва", че още през октомври са заявили готовността си за партньорство и за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, но за съжаление разговор не се е получил.

"Имаме сериозни отлики с някои от политическите партии, нетърпимостта към корупцията, към тоя брутализъм в управлението, неспестяването на истината за уродливите действия на прокуратурата, мълчанието на някои от останалите в последните месеци на тая тема, и усещането за самодостатъчност от БСП", изброи Петков.

Той коментира, че и до ден днешен не знае защо той, президентът Първанов и д-р Желев са били изключени от БСП. По думите му, те са изразили ясно отношението си към енергетиката и то се е разминавало генерално с разбирането на тогавашното ръководство на БСП.

На въпроса защо не са се разбрали за коалиция с Мая Манолова, Румен Петков отговори, че не обича да го лъжат.

"Когато един човек се изправя и казва: "Аз няма да правя политически проект" преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но според мен по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с един милион евра на Бойко Борисов", допълни председателят на АБВ.

Той подчерта, че винаги са били против яхането на протеста, защото това е протест на гражданите. По думите му опитът той да бъде яхнат политически е грозноват, а за съжаление това е станало.

Румен Петков коментира, че и преди е казвал, че няма да води листа по много причини. Едната е, че трябва да има мярка - и изброи, че е бил кмет, министър, депутат.

"Хората искат генерална промяна и ние това добре го разбираме. Ние кандидатираме млади и енергични хора, които са изключителни специалисти в сферите си", допълни лидерът на АБВ.

Според Петков, ако един лидер вижда съществуването на собствената си партия, за да е в парламента, това е малко грозновато. Той коментира, че не само не му липсва присъствието в парламента, но и в последно време се гордее с отсъствието си там.

Петков обясни, че е поканил доц. Мангъров в партията, защото е последователен и коректен човек.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение е усетено тази нощ край Димитровград
Слабо земетресение е усетено тази нощ край Димитровград
Разходка сред опасните обитатели на Природонаучния музей в Пловдив (Снимки)
Разходка сред опасните обитатели на Природонаучния музей в Пловдив (Снимки)