НОВИНИ

Кога и за чия сметка ще бъде отстранена аварията по третата линия на метрото?

bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 28.01.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Общество
Слушай новината

Високи подпочвени води и участък с плаващи пясъци са причината за надигането на релсовия път по третата линия на метрото.

Христиан Петров от ГЕРБ заяви, че на първо място трябва да се подчертае, че няма пострадали в метрото, тъй като системите за сигурност са се задействали навреме и са предотвратили инцидент, който би могъл да застраши живота на ползващите и работещите в системата на метрото.

Той призна, че самият случай е много неприятен. На вчерашното изслушване на специалистите от "Метрополитен" е станало ясно, че "това е една експертна тема, на която трябва възможно най-бързо да се намери решение".

Остава неясно кога ще пуснат метрото при станция "Хаджи Димитър"

По думите на Калоян Паргов от БСП единственият въпрос, който стои в случая, е този за отговорността. Той подчерта, че основна грешка при проведените проучвания за подпочвени води е, че те са правени през лятото, когато нивото на водите е по-ниско. "Важно е да се изясни кой нещо не е сметнал или не е направил, какъв е процентът на човешка грешка".

Христиан Петров беше категоричен, че няма да бъде платен нито един лев за отстраняването на проблемите. "Това показва, че сключените договори са направени така, че да не бъдем ощетени". Освен това ще се потърсят финансови компенсации за пропуснати ползи от фирмата изпълнител "Трейс груп".

Той обвини общинския съветник от БСП, че използва ситуация и прави политически инсинуации.

Щети в два апартамента в блок до метрото, комисия проверява дали има връзка с надигането на релсите при метростанция "Хаджи Димитър"

Паргов от своя страна заяви, че опозицията не е имала достъп до процедурата по възлагане на изпълнението на третия метродиаметър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерките дават резултат, само три области в страната остават в червена зона
Мерките дават резултат, само три области в страната остават в червена зона
Как богатите станаха по-богати в условията на пандемия?
Как богатите станаха по-богати в условията на пандемия?