Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Щети в два апартамента в блок до метрото, комисия проверява дали има връзка с надигането на релсите при метростанция "Хаджи Димитър"

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:36, 25.01.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на столичния квартал "Сухата река" се оплакаха от леко пропадане на блока им. Има щети и в два от апартаментите, а собствениците предполагат, че може да има връзка с надигането на релсите при метростанция "Хаджи Димитър". От Столичната община започнаха проверка днес. Движението на метрото по третата линия между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" все още е спряно.

Блок 208, вход В, столичният квартал "Сухата река". В един и същи ден живущите в два апартамента на 11-ия етаж осъмват с повдигнати плочки в домовете си.

"Станах, дойдох в хола и констатирах, че плочките се бяха надигнали и просто се движеха под мен", разказа Константин Чернев.

Повдигането на плочките съвпада с надигането на релсите в метрото. Дали обаче това е причината, все още не е ясно.

"Ремонт ще си предприема да го направя, защото опасността да се счупят плочките е голяма", допълни Чернев.

Ситуацията в съседния апартамент е сходна. Макар щетите да не са толкова големи, подът е повдигнат и в дома на Храбър Смочевски. Живее в този апартамент от 20 години. Преди около седмица установява, че плочките в трапезарията му са надигнати - в същия ден, когато и тези на съседа му Константин. Подобно нещо се случва за първи път и при двамата.

"Как да се почувствам, като знам, че ремонт ме чака. Въпреки че имам застраховка, но не знам застрахователят как ще реагира, той ще иска някакво обяснение от какво е станало, а кой ще ми го даде, не знам", коментира Смочевски.

Надигане на релсовия път е причина за спирането на метрото между "Театрална" и "Хаджи Димитър"

Днес представители на Столичната община провериха и двата обекта. От там съобщиха за "По света и у нас", че след огледа на място от екип на общински строителен контрол е съставен констативен протокол. Проверява се документацията на сградата. След проверките ще се установят причините, довели до проблема.

"Въз основа на получени сигнали от граждани е изпратена проверка на място от екип на общински строителен контрол, който е направил оглед на място. Проверява се и документацията на сградата. След проверките ще се установят причините, довели до проблеми с плочки и паркет в два от апартаментите на 11 етаж", казват от Столична община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променят текстове в проектозакона за филмовата индустрия
Променят текстове в проектозакона за филмовата индустрия
Силен вятър, снеговалеж и рязко повишаване на температурата - сигнал за лавина
Силен вятър, снеговалеж и рязко повишаване на температурата - сигнал за лавина