НОВИНИ

Зимната обстановка в Северна България: Силен вятър и населени места без ток

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 12.02.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Силен вятър духа в цяла Североизточна България и по морето. Поривите са от 14 до 17 метра в секунда.

Заради вятъра на места са се образували снегонавявания, а на други - поледици. Снощи в противопожарната служба във Варна са постъпили 3 сигнала за паднали дървета в квартал "Аспарухово".

Обстановката във Варненска област е нормална. Всички пътища са проходими при зимни условия.

"Всички пътища са отворени, опесъчени, участъци, които могат да се обледят, са превантивно обработени и непрекъснато се обработват, но абсолютно всички пътища на област Варна са разчистени и спокойно могат да пътуват хората, разбира се при зимни условия", заяви директорът на Областното пътно управление във Варна Румен Илиев.

Във Варненска област към момента няма селища без ток и вода. Нормална е обстановката и в града. Общественият транспорт се движи по график. Летището е отворено, полетите се изпълняват без закъснение.

Вероятно заради заледявания днес стана катастрофата на разклона за село Тополи. Няма жертви, единият водач е прегледан в болница и освободен.

Беше заледен пътят до разклона за село Слънчева, където беше закъсал лек автомобил. Той беше изтеглен и пътният участък е освободен за нормално движение.

Проходими при зимни условия са и всички пътища в Добричка област. В момента там вали сняг. Републиканската пътна мрежа се почиства от 17 машини. Вятърът обаче е силен - 41 км/ч, а това е предпоставка за заледявания. Няма сигнали за закъсали автомобили и бедстващи хора.

Рано тази сутрин 5 села в община Балчик са били без ток. Повредата вече е отстранена и електрозахранването навсякъде е възстановено.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола прегази Фернандо Алонсо
Кола прегази Фернандо Алонсо
Очаква се италианският президент да връчи мандат за правителство на Марио Драги
Очаква се италианският президент да връчи мандат за правителство на Марио Драги