НОВИНИ

Селекционерът на Азербайджан: Получи се интересен мач срещу България

селекционерът азербайджан получи интересен мач българия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
00:24, 26.03.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Азербайджан Ариф Асадов даде пресконференция след равенството 1:1 срещу България в мача между двата тима от приятелския турнир FIFA Series.

Временният наставник на кавказката страна определи двубоя на стадион "Тофик Бахрамов" като интересен и в същото време призна, че откриващия гол на Филип Кръстев е сломил донякъде домакините, след което те са показали своята стара слабост да не успяват да се възползват от ситуациите си за гол.

"Това беше интересен мач. И двата отбора играха добре. Мислехме за победата през цялото време. Но ни вкараха наистина изненадващ гол и това ни сломи. След това направихме промени. Отборът изпълни около 70-80 % от това, което исках. Неумението да вкарваме головите си моменти се прояви и днес. Не искам да говоря за съдийството. В някои случаи реферът свиреше против нас, но това още повече укрепва отбора", заяви Асадов.

Треньорът на азерите коментира още и дали е останал доволен от работата, свършена по време на настоящата пауза за националните отбори, както и дали неговите футболисти са изпълнили тактическите указания срещу България.

''Една от задачите в тренировките по време на този лагер беше да държим противника под постоянно напрежение, под преса. Но няма как да правиш преса, когато идваш неподготвен от клуба си. Ние нямаме време да подготвяме физически играчите. Работим върху това да се научим да държим съперника под напрежение. Някои наши контраатаки се получиха много добре. Но нападателите ни не са в добра форма. Муса Гурбанлъ вкара гол днес и се надявам, че това ще се превърне в допълнителен стимул. Шейдаев също се стара, Дадашов беше активен", сподели 53-годишният специалист.

"Основните 11 днес ми харесаха повече от гледна точка на тактиката. Те влязоха много внимателно в мача и се стараха най-важното да го правят, а именно да не нарушават дисциплината. И именно поради това сполучихме да държим България под напрежение. Но е много важно за това как ще си в националния отбор от степента ти на подготовка в клуба. Както казах, след 0:1 се разстрои играта. Но дали вървеше или не, видях желание и до последната минута искахме да вкараме. Пуснахме Джейхун Нуриев и той се включи много добре", завърши Ариф Асадов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстоят валежи и днес
Предстоят валежи и днес
Александър Зверев и Алекс Де Минор са осминафиналисти на Мастърса в Маями
Александър Зверев и Алекс Де Минор са осминафиналисти на Мастърса в Маями