НОВИНИ

Селекционерът на Еквадор: Съжалявам, че Кастийо не е с нас

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:10, 17.11.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Еквадор Густаво Алфаро изрази съжаление, че Байрън Кастийо не е в групата от 26 футболисти, която ще вземе участие на Световното първенство в Катар.

Еквадорската футболна федерация взе решение да не включва Кастийо в състава за Мондиала, след като футболистът стана обект на скандал заради въпросителните относно неговата националност.

Припомняме ви, че състава на Чили подаде иск до Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана с искане Еквадор да бъде изхвърлен от участие на Мондиала, защото Кастийо всъщност е бил колумбиец и не е имал право да играе за "Ла Три" в квалификациите за Катар.

В крайна сметка КАС позволи на еквадорците да участват на световното първенство, но наказа местната федерация с 100 000 швейцарски франка, освен това отне три точки от актива на тима за квалификациите за Мондиала през 2026 година.

Селекционерът Густаво Алфаро обяви, че уважава решението на КАС, но изрази, че е останал разочарован от факта, че Кастийо няма да бъде част от състава в Катар.

"Уважавам решението, аз съм футболен треньор, говоря от моята позиция, намерението ми беше Байрън да е с нас, той трябваше да бъде с нас. Съжалявам, че той не е тук, защото знам, че е несправедливо. Беше много трудно решение, бяха много трудни 10 часа. В решението на КАС има неяснота. Направихме всичко правилно", заяви Алфаро.

Националният отбор на Еквадор вече е в Катар, където в неделя (20 ноември) от 18.00 часа българско време ще участва в мача на откриването срещу домакините. Двубоят ще бъде излъчен по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на сайта bntnews.bg/sport

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Пшеводув: Полски и американски следователи разследват инцидента
От нашите пратеници в Пшеводув: Полски и американски следователи разследват инцидента
Русия нанесе нови удари срещу инфраструктурата в редица райони на Украйна
Русия нанесе нови удари срещу инфраструктурата в редица райони на Украйна