НОВИНИ

Семен Новиков е на полуфинал на олимпийския турнир по борба

26-годишният Новиков, който е поставен под номер 3 в схемата, се справи с 8:3 точки с грузинеца Лаша Гобадзе, с което си гарантира най-малко мач за бронза.

Семен Новиков
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:37, 07.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Семен Новиков се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма. 26-годишният българин, който е поставен под номер 3 в схемата, се справи с 8:3 точки с грузинеца Лаша Гобадзе, с което си гарантира най-малко мач за бронза.

Гобадзе, който е световен шампион при 82-килограмовите от Султан 2019, а в категория до 87 килограма е бронзов медалист от световното първенство в Осло 2021 и от еврошампионата в Загреб 2023, взе предимство от 3:0 точки, след като в средата на първата част успя да реализира успешно носене, след като Новиков беше поставен в партер заради пасивност.

Българският национал, обаче, веднага направи контраатака и върна една точка. Малко повече от минута след почивката Новиков получи нова точка, след като съперникът му беше сложен в партер. Българският национал се възползва от сутиацията и с успешна хватка обърна до 4:3, а малко по-късно избута съперника от тепиха са 5:3, а след това дори направи победата си още по-убедителна с още 3 точки след нова хватка и неуспешно обжалване на съперника за крайното 8:3.

Новиков е европейски шампион от Рим 2020, но тогава се състезава за родината си Украйна. След като взе българско гражданство през миналата година, той стигна до бронз на световното първенство в Белград и на Европейския шампионат в Загреб.

Полуфиналите в категорията започват след 19:30 часа днес.

Гледайте срещата на Новиков ТУК!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж 2024: Борба, четвъртфинали, Семен Новиков (ВИДЕО)
Париж 2024: Борба, четвъртфинали, Семен Новиков (ВИДЕО)
От столичния зоопарк прибраха крокодила от "Ботунец" (ВИДЕО)
От столичния зоопарк прибраха крокодила от "Ботунец" (ВИДЕО)