НОВИНИ

Сенегал имаше трудности, но все пак е на 1/2-финал за Купата на африканските нации

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:27, 31.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
сенегал имаше трудности все пак финал купата африканските нации
Слушай новината

Отборът на Сенегал оформи полуфиналното каре в турнира за Купата на африканските нации, след като вчера вечерта надигра с 3:1 състава на Екваториална Гвинея в последния двубой от 1/4-финалите.

Садио Мане и компания влязоха в тази среща в ролята на изявен фаворит и през първото полувреме категорично бяха по-добрият отбор на терена и в 28-ата минута Фамара Диедиу изведе "Лъвовете от Теранга" напред в резултата, оползотворявайки подаване на Мане.

В началото на втората част обаче аутсайдерът Екваториална Гвинея създаде доста неприятности на сенегалците, като в 51-ата минута момчетата на Хуан Мича имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Калиду Кулибали. Интересното в ситуацията беше, че главният арбитър първоначално посочи бялата точка, но след консултация с ВАР промени решението си.

Въпреки че играчите на Екваториална Гвинея не останаха доволни от това решение, те продължиха да бъдат по-добрия тим и в 57-ата минута стигнаха до изравнителното попадение чрез Джаник Буйла.

Този гол подейства отрезвяващо на сенегалците, които отново заиграха по-добре и в 68-та минута Шейку Кояте се възползва от груба грешка в противниковата отбрана, за да даде отново аванс на своя тим.

Голът на успокоението пък дойде в 79-ата минута, когато Исмаила Сар беше точен за 3:1, подпечатвайки мястото на Сенегал в полуфиналната фаза.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият шеф на "Булгаргаз": Внасяме предложение за намаление на цената на газа с поне 17%
Бившият шеф на "Булгаргаз": Внасяме предложение за намаление на цената на газа с поне 17%
Хиновски: "Булгаргаз" трябва да има нова пазарна стратегия
Хиновски: "Булгаргаз" трябва да има нова пазарна стратегия