НОВИНИ

Сестри Стоеви устремени към медалите на Световното

сестри стоеви устремени медалите световното
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 03.10.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Габриела и Стефани Стоеви са се устремили към медалите от Световното първенство по бадминтон през декември. Двойката ни при жените премери сили на корта заедно с водещите на предаването „Арена спорт“ Илиян Енев и Илия Илиев.

Националките ни разкриха подробности около естеството на този спорт, като не пропуснаха да дадат урок на двамата спортни журналисти.

Сестри Стоеви все още си спомнят със съжаление за Олимпийските игри в Токио, където не успяха да преодолеят груповата фаза на турнира по бадминтон.

„Трудно е когато губиш в резултата, защото има психологическо напрежение. Но двамата състезатели трябва да се подкрепят. Целта на Олимпиадата ни беше излизане от групите, ние може би психически се настроихме, че ще е тежка групата, че ние сме аутсайдерите. И накрая, когато знаехме, че сме на две точки от четвъртфиналите, ни беше много неприятно, но това е животът, продължаваме напред“, коментира пред БНТ Стефани Стоева.

Точно преди Коледа за двете сестри предстои Световно първенство.

„Ще се радваме да се върнем отново в залата, в която спечелихме първата европейска титла за България. И ще гоним медалите със сигурност“, каза още Стефани Стоева.

„По-различно е на сингъл и на двойки. На сингъл трябва да покриваш целия корт сам, по-различно е натоварването, различни дисциплини са. При двойките играта е по-динамична, по-бърза. А и на двойки, ако се сърдиш, има на кого, а на сингъл трябва сам на себе си, няма кой да обвиниш за провала“, сподели и Габриела Стоева.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж почина след сбиване в Бургас
Мъж почина след сбиване в Бургас
Две къщи горяха в село Биркова
Две къщи горяха в село Биркова