НОВИНИ

Слънчево до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
14:16, 03.10.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня ще се задържи предимно слънчево, над крайните източни райони с временни увеличения на облачността. Ще се затопли и температурите ще са между 18° и 23°. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

През нощта в много райони вятърът ще стихне и в отделни котловини на Западна България ще има слани. Минималните температури в ще бъдат между 2° и 7°.

Утре над по-голямата част от страната отново ще е слънчево. Ниска облачност ще има само над крайните източни райони. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 20° и 25°.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност и на места е възможно да преръми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 18 - 20°.

Условията за туризъм и разходки в планините остават отлични - времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по най-високите части до умерен северен вятър.

На Балканите ще е предимно слънчево и дневните температури още малко ще се повишат. На Британските острови и Скандинавския полуостров ще е ветровито и ще има валежи от дъжд. Дъждовно ще бъде в Швейцария, Северозападна Италия и Югоизточна Франция. Предимно облачно ще е бъде над Германия с превалявания от дъжд в южните райони.

У нас във вторник и сряда в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в часовете преди обяд над източните райони, а в отделни котловини ще има условия за слани. От четвъртък ни очаква по-облачно време, ще има и валежи, повече по количество в четвъртък в Западна, а в петък в Централна България. Температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две къщи горяха в село Биркова
Две къщи горяха в село Биркова
Въпреки контузията: Кайседо иска да играе срещу Царско село
Въпреки контузията: Кайседо иска да играе срещу Царско село