НОВИНИ

СГП протестира незабавно присъдата на Викторио Александров

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:28, 20.01.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
сгп протестира незабавно присъдата виторио александров
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Софийската градска прокуратура (СГП) протестира незабавно днешната присъда на Викторио Александров. Протестът срещу решението на Софийския градски съд е внесен още в 11.30 ч.

СГП намира така постановената присъда за неправилна и незаконосъобразна със следните съображения:

  1. Присъдата в частта относно размера на наложените наказания е явно несправедлива. Доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено убийство на 2 лица – млада жена и детето ѝ. По делото се установява, че деянието е извършено хладнокръвно.
  2. Подсъдимият по професия е охранител. За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост.
  3. Викторио Александров успешно е преминал този тест , т.е. той е бил с добра психическа устойчивост.
  4. СГП намира за неотносимо изнесеното от защитата твърдение, че Викторио Александров е бил подлаган на постоянен тормоз от семейството на Дарина Министерска, поради което е извършил деянието.
  5. Подсъдимият е извършил второто деяние - убийството на собствената му дъщеря, която е била на година и една седмица, седем часа след първото убийство.
  6. Имал е достатъчно време да осмисли поведението си и да се предаде на органите на реда. Вместо това той се е разходил в парка, а после е извършил друго престъпление - принуда по отношение на таксиметровия шофьор с пистолет.
  7. Впоследствие Викторио Александров е легнал да спи и при пристигането на органите на реда хладнокръвно е застрелял спящата си дъщеря.

Прокуратурата намира, че така постановената присъда е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности на обществото. Тя се явява несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Ананиев е с положителен тест за COVID-19
Кирил Ананиев е с положителен тест за COVID-19
Най-важното около клетвата на Джо Байдън
Най-важното около клетвата на Джо Байдън