НОВИНИ

Шаби Алонсо: Все още имаме шанс да спечелим три титли

Байер Леверкузен е устремен към требъл този сезон, след като вече спечели титлата в Бундеслигата.

шаби алонсо все имаме шанс спечелим три титли
bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 10.05.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо смята, че неговият отбор заслужава да направи требъл този сезон. Германският тим завърши 2:2 в реванша с Рома и се класира за финала в Лига Европа с общ резултат 4:2.

Леверкузен вече спечели титлата в Бундеслигата, достигна до финала за Купата на Германия на 25 май, а снощи записа 49-ия си мач без загуба във всички турнири.

Леверкузен подобри дългогодишния европейски рекорд на Бенфика, поставен от 1963 до 1965 година за най-дълга серия без загуба.

"Ще играем два финала за една седмица. Показахме страхотен характер след техния втори гол. Погледнах моите играчи в очите след това и видях, че искат повече. Все още имаме шанс да спечелим три титли. А моите момчета заслужават и трите", каза специалистът.

Леверкузен имаше късмет, когато защитникът на Рома Джанлука Манчини отклони топката в собствената си врата в 82-ата минута.

След това резервата Йосип Станишич вкара изравнителния гол точно преди последния съдийски сигнал, за да изпрати Леверкузен в книгите на рекордите и каза, че това е сред най-големите моменти в кариерата му.

"Определено един от тях. Знаехме какъв е залогът, наистина искахме да стигнем до финала и мисля, че можехте да го видите след 90 минути днес", каза хърватският национал Станишич.

"Не мисля, че в крайна сметка щеше да ни пука, ако бяхме загубили и продължим напред, защото целта беше да стигнем до финала, но по този начин е още по-хубаво", добави Станишич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галя Кондева се среща с Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница
Галя Кондева се среща с Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница
Овощари настояват за спешни мерки срещу градушките
Овощари настояват за спешни мерки срещу градушките