НОВИНИ

Шампионът по овчарски скок Кендрикс е отстранен от Олимпиадата заради COVID-19

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:32, 29.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
шампионът овчарски скок кендрикс отстранен олимпиадата заради ковид
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният шампион по овчарски скок и бронзов медалист от Рио 2016 Сам Кендрикс даде положителен резултат на тест за COVID-19и няма да участва в Токио 2020.

Служителите на Олимпийските игри в Съединените щати потвърдиха положителният тест на Кендрикс, като написаха: "Здравето и безопасността на нашите спортисти, треньори и персонал е наш основен приоритет. В съответствие с местните разпоредби и протоколи, той е прехвърлен в хотел и ще бъде поставен в изолация."

Непосредствен страничен ефект застигна и членовете на австралийския екип, които бяха принудени да се изолират в стаите си като предпазна мярка.

"Членовете на австралийския отбор по лека атлетика понастоящем преминават процедури за тестване в съответствие с протоколите на австралийския олимпийски отбор", се казва в изявление на австралийския олимпийски комитет.

Процедурите на Игрите гласят, че спортистите, които проследяват контактите си и все още не са участвали в състезания, са изолирани от останалата част от отбора.

След това те трябва да бъдат тествани шест часа преди началото на състезанието и да получат отрицателен резултат, за да участват в него. Програмата за лека атлетика започва в петък, а в събота са квалификациите за овчарски скок.

Кендрикс спечели световната титла през 2017 и 2019 година, както олимпийския бронз в Рио през 2016, а битката му със световния рекордьор Мондо Дюплантис от Швеция се очакваше да бъде един от най-важните моменти в програмата на леката атлетика.

"Сам е невероятен и опитен член на екипа на САЩ и ще ни липсва присъствието му. От уважение към личния му живот, в момента не можем да предоставим повече информация", написаха от Олимпийският комитет на Съединените щати в своя Twitter профил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руските гимнастички се подготвят изолирани във Владивосток
Руските гимнастички се подготвят изолирани във Владивосток
Лудогорец ще гостува на Олимпиакос другата седмица
Лудогорец ще гостува на Олимпиакос другата седмица