НОВИНИ

Шаповалов и Щруф отпаднаха още на старта на Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник:
10:35, 11.11.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Тенис
шаповалов щруф отпаднаха старта sofia open

Първият и четвъртият поставен в основната схема на Sofia Open, Денис Шаповалов и Ян-Ленард Щруф, загубиха още в първите си мачове в зала "Арена Армеец" и напуснаха безславно надпреварата.

Денис Шаповалов отстъпи на молдовеца Раду Албот, който изигра много солиден мач и си заслужи мястото на 1/4 финалите в турнира.

Двамата си размениха по два гейма в началото на мача, след което грешките на канадеца зачестиха и това доведе до два поредни пробива на сметката на молдовеца, който затвори първия сет след 6:2.

Във втората част, първият поставен беше изправен пред две точки за пробив още в първия си сервис гейм, но успя да се измъкне.

Последваха равностойни минути на корта, за да се стигне до десетия гейм, когато канадецът сервираше за оставане в двубоя. Ръката на Шаповалов обаче трепна в този решителен момент и той допусна пробив, който сложи край на мача след час и 15 минути игра.

Бесен от развоя на срещата, 12-ят в света яростно строши ракетата си след последната точка, която сложи край на сезона му, в чиито край Денис допусна четири последователни загуби.

Изненадите на централния корт продължиха с пълна сила и в следващия мач. Този път обаче Канада имаше поводи за радост, след като Вашек Поспишил отстрани четвъртия поставен, Ян-Ленард Щруф след 6:3, 6:4 за 82 минути.

Типично в неговия стил, канадецът беше много стабилен на сервис, като не допусна нито един пробив, а от друга страна реализира два, които се оказаха напълно достатъчни.

В първия сет Поспишил поведе с 4:1 и без проблеми стигна до успех с 6:3. Във втората част събитията се повториха, тъй като канадецът проби много рано и до края не изпусна аванса си.

Така във фазата на 1/4 финалите Албот очаква победителя от двубоя Егор Герасимов-Адриан Манарино, докато за Поспишил следващото препятствие ще бъде Джон Милман или Жил Симон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигат обвинения на кмета на Калояново, хванат да шофира дрогиран
Повдигат обвинения на кмета на Калояново, хванат да шофира дрогиран
Прокуратурата организира кампания за даряване на кръвна плазма
Прокуратурата организира кампания за даряване на кръвна плазма