НОВИНИ

Шарл Льоклер грабна полпозишън за Гран При на Азербайджан

Шарл Льоклер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:37, 11.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Шарл Льоклер с Ферари спечели квалификацията за Голямата награда на Азербайджан във Формула 1 в неделя и ще тръгне от първа позиция на стартовата решетка за състезанието в Баку.

Монегаскът остави зад себе си пилотите на Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен, като двамата с Перес си размениха предимството на няколко пъти в свободните тренировки, преди Льоклер да грабне възможността за старт от първо място. Мексиканецът Перес триумфира в две от тренировките, докато Льоклер спечели една от тях, преди да завоюва успех и в квалификацията.

Топ 10 допълниха още Карлос Сайнц (Ферари), Джордж Ръсел (Мерцедес), Пиер Гасли (АлфаТаури), Люис Хамилтън (Мерцедес), Юки Цунода (АлфаТаури), Себастиан Фетел (Астън Мартин) и Фернандо Алонсо (Алпин). Хамилтън и Мерцедес със сигурност имаха поводи за радост въпреки наглед незавидното седмо място на седемкратния световен шампион, тъй като британецът бе едва 12-и след последната тренировка в Баку.

Льоклер спечели четвърти пореден и общо шести полпозишън от осем състезания от началото на сезона. Той обаче има само две победи до момента през кампанията, дошли в Бахрейн и Австралия. Тримата най-добри в квалификацията окупират и челните места преди утрешния старт, като Верстапен има преднина от девет точки пред Льоклер и от 15 пред съотборника си Перес.

Гран При на Азербайджан е утре, 12 юни, от 14:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След визитата на канцлера Шолц: Има ли напредък в отношенията ни със Скопие
След визитата на канцлера Шолц: Има ли напредък в отношенията ни със Скопие
Валентина Георгиева със злато на прескок в Осиек
Валентина Георгиева със злато на прескок в Осиек