НОВИНИ

Шарл Льоклер с най-добро време във втората тренировка в Абу Даби

Ако Верстапен успее да спечели състезанието в неделя, той ще постигне безпрецедентните 19 победи от 22 проведени старта.

шарл льоклер добро време втората тренировка абу даби
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:17, 24.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер регистрира най-добро време във втората свободна тренировка преди неделния старт за Голямата награда на Абу Даби, последен кръг за сезон 2023 във Формула 1.

Тренировката обаче няма да се запомни толкова с резултата на монегасеца, колкото с двете катастрофи, заради които надпреварата бе спирана на два пъти с червени флагове. При първия инцидент в предпазната стена се заби съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц-младши, като колата на испанеца пострада сериозно. Това доведе и до спиране на тренировката за около 20 минути, а малко след рестартирането ѝ германският ветеран Нико Хюлкенберг с Хаас също катастрофира, но щетите по болида му бяха по-малки. Добрата новина е, че и Сайнс, и Хюлкенберг се отърваха невредими инцидентите си.

След двете прекъсвания Льоклер успя да запише постижение от 1:24.809 минути. Второ време в тренировката даде британецът Ландо Норис. Пилотът на МакЛарън изостана с нищожните 0.043 секунди от резултата на Льоклер.

Третата позиция пък бе окупирана от вече трикратния световен шампион Макс Верстапен. Нидерландецът завъртя една обиколка на пистата "Яс Марина" с болида си Ред Бул само с 0.173 секунди по-бавно от Шарл Льоклер.

Ако Верстапен успее да спечели и състезанието в неделя, той ще постигне безпрецедентните 19 победи от 22 проведени старта. Това ще бъде и 54-та победа в кариерата му, което ще го изпрати еднолично на трето място във вечната класация. В момента нидерландецът има 53 успеха, с колкото е и германецът Себастиан Фетел. Повече от двамата имат единствено британецът Люис Хамилтън (103) и германецът Михаел Шумахер (91).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес се отбелязват 90 години от Гладомора в Украйна
Днес се отбелязват 90 години от Гладомора в Украйна
Хамас освободи първите 13 израелски заложници
Хамас освободи първите 13 израелски заложници