НОВИНИ

Шарл Льоклер с втори пореден пол-позишън

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:10, 05.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
шарл льоклер втори пореден пол позишън
Слушай новината

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели квалификацията за Голямата награда на Азербайджан във Формула 1 и утре ще потегли от първа позиция по улиците на Баку.

За монегаскът това е втори пореден пол-позишън след Монако, но тогава проблем с болида му попречи да стартира в надпреварата по улиците на Княжеството.

До Льоклер на старта ще застане седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, който остана на 0.232 секунди от първото място.

Трети на стартовата решетка се нареди лидерът в шампионата Макс Верстапен с Ред Бул. Нидерландецът остана крайно разочарован от невъзможността да направи една последна бърза обиколка в Q3, след като катастрофа на Юки Цунода предизвика червени флагове.

На практика това беше повторение на случката от Монако, когато предсрочния край на сесията бе предизвикан от инцидента на Шарл Льоклер. Тогава Верстапен отново бе от най-пряко засегнатите, тъй като се намираше в бърза обиколка.

Квалификацията в Баку бе белязана от множество инциденти, като общо на четири пъти червените флагове прекъсваха сесията заради инциденти.

В Q1 Ланс Строл и Антонио Джовинаци се удариха на коварния завой №15, а в края на Q2 Дани Рикардо се заби в стената на завой №3. На същото място се случи и инцидентът с младия японски пилот Юки Цунода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излязоха пълните списъци на класираните първокласници в София
Излязоха пълните списъци на класираните първокласници в София
Старт на ваксинирането в парковете в София и още 9 града
Старт на ваксинирането в парковете в София и още 9 града