НОВИНИ

Шарл Льоклер спечели драматично квалификацията в Монако

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:49, 23.05.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
шарл льоклер спечели драматично квалификацията монако
Слушай новината

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер ще стартира от пол-позишън в домашното за него Гран При на Монако, 5-ти кръг от сезон 2021 във Формула 1.

Монегаскът беше най-бърз по улиците на Княжеството, давайки време от 1:10.346 минути, с което остави зад себе си Макс Верстапен с Ред Бул и Валтери Ботас от Мерцедес.

В самия край на квалификацията обаче всички бяха в бързи обиколки, когато Льоклер се удари в мантинелите на излизане от шикана край басейна, 18 секунди преди края на времето.

Този инцидент предизвика червени флагове и това на практика означаваше край на борбата за разпределяне на местата на стартовата решетка.

Катастрофата на Шарл предизвика разочарование най-вече у неговия съотборник Карлос Сайнц младши, който остана 4-ти и Макс Верстапен. И двамата побързаха да се оплачат по радиото, заявявайки, че това са щели да бъдат най-добрите им обиколки.

В същото време преждевременния край на сесията повлия крайно негативно на световния шампион Люис Хамилтън, който остана едва 7-ми.

Топ 10 допълниха Ландо Норис (5-ти), Пиер Гасли (6-ти), Себастиан Фетел (8-ми), Серхио Перес (9-ти) и Антонио Джовинаци (10-ти).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно: Интервю за БНТ с големия победител на "Евровизия"
Ексклузивно: Интервю за БНТ с големия победител на "Евровизия"
Съдружникът на Божков Георги Попов е дал показания
Съдружникът на Божков Георги Попов е дал показания