НОВИНИ

Шарл Льоклер спечели полпозишъна в Монако след хаотичен край на квалификацията

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:08, 28.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
шарл льоклер спечели полпозишъна монако хаотичен квалификацията
Слушай новината

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели квалификацията преди домашното си състезание за Гран при на Монако, 7-ми кръг от сезон 2022 във Формула 1.

По този начин той триумфира във втора поредна квалификация по улиците на Княжеството, като този път ще се надява и на успешен завършек в неделната надпревара, след като през 2021 година изобщо не успя да стартира заради проблеми с неговия болид.

Любопитното в случая е, че Льоклер, който вече записа две победи през сезона все още не е успявал да завърши домашната си надпревара, тъй като е отпадал и в петте си старта като пилот от Формула 1 в Монако.

Успехът за монегаска в днешния ден пък дойде по особено драматичен начин, след като в последните секунди на сесията Серхио Перес и Карлос Сайнц катастрофираха на изхода на завоя преди тунела, докато в същото време двукратният световен шампион Фернандо Алонсо се удари в бариерите на завой №5.

Така, квалификацията приключи малко повече от половин минута преди официалния край с Льоклер на първа позиция, следван от Сайнц и Перес.

Световният шампион Макс Верстапен остана четвърти, а топ 10 допълниха още Ландо Норис, Джордж Ръсел, Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Естебан Окон.

Стартът за Гран при на Монако е в неделя от 16.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дигитализацията на държавните архиви е само един процент
Дигитализацията на държавните архиви е само един процент
Илия Кузманов, СФСМВР: Започва да има проблем в сектор "Сигурност"
Илия Кузманов, СФСМВР: Започва да има проблем в сектор "Сигурност"