НОВИНИ

Шави обяви, че се разделя с Барселона след края на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:09, 28.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
шави обяви разделя барселона края сезона
Слушай новината

Наставникът на Барселона Шави Ернандес обяви, че ще напусне поста си след края на настоящия сезон, като изявлението му дойде по време на пресконференцията след тежката загуба с 3:5 у дома от Виляреал в мач от Ла Лига.

Пред медиите клубната легенда на "каталунците" сподели, че е взел решението да си тръгне със сърцето си и допълни, че отборът има нужда от промяна.

"На 30 юни ще напусна клуба. Това е решение, което обсъдихме с президента на клуба, с борда... Барселона се нуждае от промяна на посоката. Обясних това на президента, срещнахме се, имахме добър разговор. Доверието им в мен беше пълно до днес, но дойде време да си тръгна. Не е заради икономическата ситуация, това е решение, което вземам със сърцето си и смятам, че това е най-доброто за клуба. Не искам да съм проблем", коментира Шави.

"Изиграхме напълно разочароващ мач и е време за промяна на посоката за играчи, които не заслужават тези резултати. Беше много разочароващо да ги видя как те загубиха в мач, в който успяха да се върнат, не помня толкова брутален мач в моята кариера. Нуждаем се от промяна на посоката за доброто на клуба и това ще доведе до подобряване на ситуацията около Барса", каза още испанският специалист.

След като в хода на активната си кариера изигра близо 800 мача за Барселона и спечели над 20 трофея, Шави Ернандес се завърна в клуба като треньор през месец ноември 2021-а година, заменяйки Роналд Куман. За вече малко повече от две години той изведе "блаугранас" до титлата в Испания през сезон 2022/23, както и до Суперкупата на страната през същата кампания.

От началото на настоящата кампания обаче "каталунците" изпитват проблеми на домашната сцена, като в момента изостават на 10 точки от лидера в Ла Лига Реал Мадрид, а освен това загубиха с 1:4 от "лос бланкос" във финала за Суперкупата в средата на януари. По-рано през тази седмица Барса се прости и с шансовете си за успех в турнира за Купата на Краля след загуба в четвъртфиналите от Атлетик Билбао.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицинските университети са срещу отпадането на оценката от матурата по БЕЛ за прием
Медицинските университети са срещу отпадането на оценката от матурата по БЕЛ за прием
Албанец застава начело на кабинета в Северна Македония
Албанец застава начело на кабинета в Северна Македония